Biografie van Kerdy van Vuuren

Kerdy van Vuuren, geboren in 1954 te Delft, specialiseert zich in de technieken uit de 17de eeuw. Zij schildert portretten en soms ook magisch realisme. Zij heeft een drie jaar durende studie gedaan naar het werk en leven van Rembrandt. Zij werkt hoofdzakelijk in opdracht van particulieren en bedrijven en legt daarbij collecties aan van een serie Rembrandt-replica's en van bekende Nederlanders. Zeer regelmatig verschijnen er publicaties over haar werk. Zie: Krantenartikelen.

Werkwijze:

De schilder vindt het prettig de persoon in kwestie een poosje te kunnen observeren om de expressie op het gezicht vast te leggen in haar geheugen. Dit observeren is niet noodzakelijk omdat zij eventueel met goed fotomateriaal kan werken. Dit biedt dus de mogelijkheid een overleden persoon te laten portretteren. Na kennismaking en overleg betreffende het te maken portret, duurt het - afhankelijk van het aantal opdrachten op dat moment - een kleine drie weken vóór het portret klaar is. Mocht u alleen een zwart-witfoto bezitten, dan kan daar tóch een kleurenportret van gemaakt worden wanneer men de schilder vertelt wat de kleur is/was van het haar, de ogen enzovoorts.

Ander werk en verschillende stijlen:

Bijzonder is dat Kerdy van Vuuren mensen en dieren kan schilderen in de stijl van de oude meesters: Rembrandt, Vermeer, Rubens enzovoorts, terwijl de geportretteerde zeer herkenbaar blijft in de kledij uit die periode. Eenvoudig in colbert of blouse kan natuurlijk ook.
Tevens kopieert zij beroemde meesterwerken op aanvraag. Kinderen portretteert zij zoals u dat maar kunt bedenken: in een sprookjesachtige omgeving, met een dier of zeer realistisch, met een achtergrond die u zelf uitkiest, qua vorm en kleur. Zij neemt ruim de tijd voor overleg met de opdrachtgever.

Huisdieren:

Kerdy schildert uw huisdier(en) zoals u dat wilt.

Informatie en opdrachten:
Voor informatie kunt u contact opnemen met de kunstenaar
telefoon: 06-26082864
e-mail   : kerdyvanvuuren@planet.nl